Oprema za rafting

[vc_row][vc_column animation=“rotateIn“][vc_column_text css=“.vc_custom_1449418835437{border-top-width: 6px !important;border-right-width: 6px !important;border-bottom-width: 6px !important;border-left-width: 6px !important;padding-top: 6px !important;padding-right: 6px !important;padding-bottom: 6px !important;padding-left: 6px !important;background-color: #fffdad !important;border-left-color: #1e73be !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #1e73be !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #1e73be !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #1e73be !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 4px !important;}“]

Rafting Tarom - 13Rafting se izvodi gumenim čamcima koji su specijalno pravljeni za divlje vode.
To su visokokvalitetni čamci kapaciteta 8-10 osoba, kojima upravljaju naši iskusni i licencirani skiperi.

Skiperi su prošli obuku i poseduju sertifikate izdate od IRF-a (International Rafting Federation) i naravno svaki od njih ima nebrojani broj spustova niz Taru. Poznaju svaki kamen i svaki buk na reci, njima je to prvenstveno zadovoljstvo i način života, pa tek onda posao.
Pre svakog spusta niz reku, prvo ćemo vas u jednom kratkom kursu upoznati sa samim programom raftinga i time šta nas čeka na reci, kako se treba ponašati na čamcu i u određenim situacijama, a zatim zajedno sa vama krenuti i prepustiti se čarima raftinga.

Ali, da bi smo u potpunosti uživali u svemu ovome i da bi jedan ovakav izlet bio ugodan i prvenstveno siguran i bezbedan, potrebna nam je odgovarajuća oprema za rafting.

U toku letnje turističke sezone temperatura vode iznosi maksimalno 11-12 stepeni celzijusa, i bez kvalitetnih zaštitnih neoprenskih odela i čizama za rafting, koje imaju ulogu da vas greju i štite, taj ugođaj sigurno ne bi bio kompletan. A, kada toj opremi dodamo i zaštitnu kacigu i kvalitetan spasilački prsluk, tada ste zaista spremni krenuti na ovu adrenalinsku avanturu.
U svakom čamcu nalaze se nepromočive vrećice u koje možete ostaviti fotoaparate i mobilne telefone.

Rafting oprema :

  • Prsluk – koji je atestiran za brze i divlje vode, koji vas održava na površini vode, u slučaju ispadanja iz čamca,
  • Kaciga – koja je atestirana za divlje vode, a svrha joj je da vas zaštiti od mogućih povreda,
  • Neoprenska odela od 5mm – koja imaju funkciju da vas greju tokom raftinga, na taj način što upijaju vodu i pružaju vam ugodan osećaj tokom spusta niz reku,
  • Neoprenske čizme – koje na isti način kao i odelo greju noge i štite od eventualnih povreda prilikom izlaska iz čamca i kretanja po obali tokom pauza.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pozovi
Kako do nas